Kozma Barna polgármester

Kozma Barna, polgármester - RMDSZ

Nevem Kozma Barna, 1980. november 3-án születtem Marossárpatakon. Édesapám autóvezető oktató, édesanyám könyvelőnő volt, református elvek szerint neveltek minket a bátyámmal. Az általános iskolát Marossárpatakon végeztem, majd a Gheorghe Sincai Líceum diákjaként érettségiztem Marosvásárhelyen. Gépészmérnöki egyetemi diplomámat szintén a marosvásárhelyi Petru Maior Egyetemen szereztem 2005-ben. Nős vagyok, feleségemmel Marossárpatakon élünk.

Iskolás korom óta részt vettem szülőfalum közösségi életének fejlesztésében, akkoriban főleg a focicsapatban szervezőként/játékosként. Közösségünk iránti felelősségtudattól vezérelve indultam a 2008-as önkormányzati választásokon, és fiatal korom ellenére fölényesen szavaztak nekem bizalmat a község lakói, amelyet az elmúlt 3 és fél év során igyekeztem megszolgálni. Településünk több fontos pályázatot is megnyert a mandátumom alatt. Így létesülhetett, a Kárpát –medencében egyedülálló, Miholcsa József szobrászművész alkotásait, az „Erdélyi fejedelmek szoborcsoportot” is magába foglaló park a sárpataki Főtéren, járhatnak járdán a lakosok és ihatják a vezetékes vizet.

Több fontos infrastruktúrális fejlesztés is történt, mint a pókakeresztúri bekötőút aszfaltozása, valamint az idén kivitelezésre kerülő mezei utak aszfaltozása Marossárpatak külterületén, vagy a szintén megnyert csatornázási pályázat. Felújítottuk a községhez tartozó iskolákat és a kultúrotthonok egy részét valamint néhány önkormányzati épületet és orvosi rendelőket is. Erősödött a közösségi szellem és minden évben megszerveztük a Marossárpataki Néptánc- és Huszárfesztivált, valamint minden, a községhez tartozó településen a falunapot.

A következő négy évben az elkezdett munkát szeretném folytatni és továbbra is egy olyan településfejlesztés a célom, amelynek eredményeképpen községünkben európai színvonalon és emberi módon lehet élni. Mindehhez még rengeteg munkára és kitartásra van szükség, hiszen ez magas színvonalú óvodát és iskolát, közösségi tereket, fejlett infrastruktúrát és a hagyományaink ápolását és védését is jelenti egyben.

Polgármester: 2008-tól...

Sárkány Endre, alpolgármester - RMDSZ

Miholcsa Júlia, titkár